Japoniškos matcha arbatos degustacija

Š. m. spalio 3 d., šeštadienį, 14.00 val. kviečiame iš arti susipažinti su labiausiai Japonijoje vertinama, rečiausia ir prabangiausia žaliąja arbata matcha, kuri yra naudojama iškilmingose arbatų ceremonijose. Degustacija vyks Japonų kultūros namuose, Kosciuškos g. 26, Vilniuje.

Pristatymo metu susipažinsite ir išmoksite paruošti japonišką matcha arbatą, kuri pasaulyje yra vertinama dėl itin stipraus teigiamo poveikio sveikatai netgi priskiriant ją prie supermaisto kategorijos. Būtent matcha yra naudojama garsiose japonų arbatos ceremonijose, kurios gyvuoja daugiau nei 900 metų. Budistų vienuoliai vertino matcha, nes ji padėdavo jiems išlikti budriems ilgų meditacijų metu.

Degustacijos metu sužinosite kuo Clearspring matcha skiriasi nuo kitų žaliųjų matcha arbatų,  kokiomis sąlygomis ji auginama ir ruošiama, kaip išlaikomos jos gydomosios savybės bei išgaunamas ypatingas skonis. Ragausime specialiu, ceremonijose naudojamu, būdu paruoštą arbatą, dalinsimės pastebėjimais ir pojūčiais, ir, kaip ir japonai arbatų ceremonijų metu, ilsėsimės nuo kasdienybės panirdami į gilesnius savo esybės sluoksnius.

Degustaciją organizuoja GYVA.LT ir Japonų kultūros namai.

Dalyvių skaičius ribotas, todėl labai prašome iš anksto registruotis e.pašto adresu: info@nihon.lt

Renginys nemokamas, tačiau dalyvių prašome palikti simbolišką auką Japonų kultūros namams už suteiktas patalpas. Rekomenduojama aukos suma: 2-3 EUR.

Po degustacijos turėsite galimybę įsigyti įvairių japoniškų Clearspring arbatų (matcha, sencha, genmaicha, kukicha, hojicha, oolong ir kt.) bei kitų autentiškų japoniškų produktų.

Daugiau apie matcha arbatą

Daugiau apie matcha puodelius

GYVA.LT informacija


| naujienų archyvas |
| atgal | į viršų | spausdinti |