Nekirskime eglučių per Kalėdas

Pagal senas tradicijas lietuviai kalėdinę eglutę ar eglių šakas puošia Kūčių dieną prieš vakarienę. Keliomis dienomis anksčiau miškininkai rengia į akciją „Parsinešk Kalėdas į namus!“, kurios metu dovanos daugiau nei šimtą tūkstančių eglių šakų. Taip jie kviečia tausoti gamtą ir namuose puošti eglės šakas vietoj nukirsto medelio.

Šeštus metus iš eilės organizuojama ir tradicine tapusi akcija vyks gruodžio 18 dieną nuo 13 val. visoje Lietuvoje, didžiųjų miestų ir miestelių centrinėse aikštėse.

Šios akcijos tikslas – tausoti gamtą. Nenukirsta eglė per kelis dešimtmečius išauga į brandų medį. Prieš kelerius metus pradėta akcija išsaugojo tūkstančius eglučių, sumažėjo ir nelegalių miško kirtimų.

Akcija kasmet populiarėja ir eglių šakos tiesiog išgraibstomos. Miškininkai tikina, kad jų nepritrūks ir šiemet. Iš viso eglių šakos bus dalinamos daugiau nei 100 vietų visoje Lietuvoje. 

Vilniuje akcija vyks Katedros ir Rotušės aikštėse bei prie PC „Europa“ esančios sostinės savivaldybės, Kaune – Rotušės aikštėje, prie Kauno rajono savivaldybės, Klaipėdoje – Teatro aikštėje, Šiauliuose – Prisikėlimo aikštėje, Panevėžyje – Laisvės aikštėje.

Daugiau informacijos apie akcijos vietas skelbiama Generalinės miškų urėdijos tinklapyje www.gmu.lt

Maloniai kviečiame gruodžio 18 d., ketvirtadienį, 13 val., atvykti į Vilniaus Rotušės aikštę, kurioje startuos akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus!“

GYVA.LT informacija


| naujienų archyvas |
| atgal | į viršų | spausdinti |