Istorikai mano, jog pirmieji arbatą pradėjo gerti senovės kinai dar prieš tūkstančius metų. Europos keliautojai pirmą kartą susidūrė su arbata XVI-ame amžiuje keliaudami po Tolimuosius Rytus, ir jau tada pastebėjo teigiamą žaliosios arbatos poveikį sveikatai. Šiuolaikiniai tyrimai patvirtina, kad žalioji arbata ne tik padeda išvengti širdies ligų, bet ir gali sumažinti įvairių vėžinių susirgimų riziką, sureguliuoti cukraus kiekį kraujyje, sumažinti kraujo spaudimą, sustiprinti imuninę sistemą, padėti numesti svorio, apsaugoti nuo opų, sulėtinti senėjimo procesą, užkirsti kelią virusiniams peršalimams ir gripui, apsaugoti nuo dantenų susirgimų, ėduonies ir blogo burnos kvapo.
Daugumą šių gydomųjų savybių arbata įgauna dėl jos sudėtyje esančių polifenolių (angl. polyphenols), kurie yra vieni veiksmingiausių antioksidantų gamtoje. Nors tiek juodoji, tiek žalioji arbata yra gaminamos iš tos pačios rūšies arbatos krūmų, tačiau juodoji arbata fermentacijos metu praranda labai daug gydomųjų savybių. Atlikti tyrimai parodė, kad žalioji arbata turi žymiai daugiau antioksidantų nei juodoji ir kad specialiu būdu garinta japoniška žalioji arbata turi didžiausią antioksidantų kiekį.
Pirmieji į Japoniją žaliąją arbatą, žinomą kaip „ča“ (cha), iš senovės Kinijos atgabeno budistų vienuoliai. Arbata dar ilgus amžius Japonijoje buvo retas ir prabangus produktas. Ilgainiui žalioji arbata tapo tautiniu Japonijos gėrimu, o arbatos gėrimas – kasdieniu ritualu. Japonijoje aukščiausios kokybės arbata yra auginama Kyoto kalnuose, kurių dirvožemis yra šiek tiek rūgštus ir derlingas, todėl idealiai tinka auginti arbatai, kaip ir vietos mikroklimatas: ankstyvo ryto rūkai drėkina augalų lapus ir taip skatina jų augimą bei saugo nuo stiprių saulės spindulių. Ypatingas žaliosios „Clearspring“ arbatos skonis išgaunamas auginant ją šioje idealioje aplinkoje Nagata šeimos plantacijoje, kur ne tik nenaudoja chemikalų ar pesticidų, bet ir taiko gamtinės žemdirbytės principus.
Ši "Clearspring" arbata paruošta naudojant unikalų, tik Japonijoje naudojamą žaliosios arbatos paruošimo būdą: ką tik nurinkti žaliosios arbatos lapeliai yra garinami, ir tai padeda arbatai išsaugoti savo gydomąsias savybes. Garinimas padeda sustabdyti oksidaciją, todėl arbatos lapeliai išlieka šviesiai žalios spalvos ir gaivaus skonio. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad taip apdorotoje žaliojoje arbatoje yra 6 kart daugiau antioksidantų nei paprastoje žaliojoje arbatoje, taip pat išlieka didesnis vitaminų ir mineralų kiekis.